Gezocht: inzamelpunten voor kinderfietsen voor Op Wielekes in Gent

Heel wat Gentse kinderen beschikken niet over een goede fiets om te leren fietsen of om zich naar school te verplaatsen. Anderzijds staan er heel wat kinderfietsen stof te vergaren in garages en op zolders. Dat vraagt om een winwin!

Om iedereen de kans te geven te (leren) fietsen, organiseren we een inzamelactie van kinderfietsen. Voor elke ingezamelde fiets schenken we een maatschappelijk kwetsbaar kind een éénjarig lidmaatschap bij Op Wielekes. De fietsjes worden gescreend en gebruiksklaar gemaakt door De Fietsambassade.

Om deze actie mogelijk te maken, zoeken we inzamelpunten!

Wat doet een inzamelpunt?

Een inzamelpunt ontvangt en stockeert tijdelijk kinderfietsen. Deze fietsen moet je niet controleren, want ze hoeven niet in orde te zijn. 

Als je 5 of meer kinderfietsen hebt ontvangen, contacteer je De Fietsambassade op of 09 266 70 68. De Fietsambassade probeert de fietsjes binnen de 2 tot 5 werkdagen op te halen met een maximum van 1 ophaling per week.

Wanneer?

De inzamelactie van kinderfietsen gebeurt tijdens de maand juni.

Interesse?

Geef je gegevens door via dit Google formulier.

De locatie en openingsuren van alle inzamelpunten komen op de website van Op Wielekes.

Meer info?

Heb je vragen? Wil je meer informatie? Contacteer Lieven D’hont van Op Wielekes via

Hoe kun je ons verder helpen?

Hoe meer inzamelpunten en verzamelde fietsen, hoe meer kwetsbare kinderen we kunnen helpen aan een fietsje. Steun deze actie door onze oproep voor fietsjes te delen via je netwerk, sociale media en/of nieuwsbrieven. 

De inzamelactie en verdeling van kinderfietsen is een samenwerking tussen de Gentse Op Wielekes depots van De Transformisten, de Fietsambassade, wijkgezondheidscentra De Sleep en ’t Vlot, vzw Jong en Brede school (Tolhuis Sluizeken Ham en Muide Meulestede Afrikalaan).

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close