Schenk een kind een jaar lang fietsplezier

Woon je in Gent en heb je een kinderfietsje in je garage of op zolder staan dat je niet langer nodig hebt? Je kan er een kind in een maatschappelijk kwetsbare situatie blij mee maken!

Om elk Gents kind de kans te geven om te (leren) fietsen, organiseren we een inzamelactie van kinderfietsen. Voor elke ingezamelde fiets schenken we een maatschappelijk kwetsbaar  kind een éénjarig lidmaatschap bij Op Wielekes. De fietsjes worden gescreend en gebruiksklaar gemaakt door de Fietsambassade.

Waar en wanneer kan je een kinderfiets achterlaten?

Breng de fiets naar één van de inzamelpunten in jouw buurt. Je vindt de adressen en openingsuren van de inzamelpunten hier.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Contacteer Lieven D’hont van Op Wielekes via

Hoe kun je ons nog helpen?

Hoe meer ingezamelde fietsen, hoe meer kwetsbare kinderen we kunnen helpen aan een fietsje. Steun deze actie door deze actie mee bekend te maken in je buurt en via sociale media.

De inzamelactie en verdeling van kinderfietsen is een samenwerking tussen de Gentse Op Wielekes depots van De Transformisten, de Fietsambassade, wijkgezondheidscentra De Sleep en ’t Vlot, vzw Jong en Brede school (Tolhuis Sluizeken Ham en Muide Meulestede Afrikalaan).

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close